En af de største udfordringer for de kvinder jeg hjælper, er hvordan man holder motivationen på den lange bane.

Sagen er, at et vægttab ER en livsstilsændring – hvis det skal holde. Men hvad skal man så gøre, når man er udfordret med både fertilitet og vægttab, for at bevare motivationen på den lange bane? Jeg har taget de 3 trin, som jeg synes er de vigtigste, for at komme i mål med vægttabet.

1) Sæt et mål

Hvor meget skal du tabe dig? Måske ved du det ikke helt, men så vælg selv. Prøv om du kan få dit bmi ned under 30, så er du ikke helt galt på den. Regn med, at du kan tabe dig ½-1 kilo om ugen. En god retningslinje – og garantien, jeg selv bruger i mine forløb – er 10 kilo på tre måneder.

SMART mål

Man siger, at et mål skal være SMART – det vil sige Specifikt, Målbart, Tiltrækkende, Realistisk og Tidsbestemt – og jo flere af disse elementer du går igennem, jo lettere vil det være for dig at overholde og opnå vægttabet.

2) Overvind omstændighederne 

Det med omstændighederne er også det, jeg kalder dårlige undskyldninger. Ja, det er lidt hårdt, jeg ved det godt, men lad mig uddybe det lidt.

Hvis du for eksempel vil ud og løbe om aftenen eller til træning, så kan omstændighederne være, at det regner. Det er noget, som du burde have kunnet forudse (vi bor jo i Danmark 😉 ). Løsning: Hav en plan B, hvis det sker.

Hvis du for eksempel ikke kan forstå, hvordan du igen og igen ender med at købe færdigretter eller take away, når du nu har besluttet dig for, at købe sundt ind og lave sund mad, ja, så har jeg to aha-er her:

 1. Dårlig planlægning – du får ikke købt ind hver uge efter en god madplan, og du får sandsynligvis heller ikke købt ind, når du er mæt. Løsning: Afsæt en fast tid hver uge, hvor du (og din partner) sætter jer sammen og laver madplan. Få besluttet hvornår og hvem, der køber ind, så det ikke bliver når I er allermest sultne, og lad den, som er bedst til at overholde indkøbssedlen, købe ind.
 2. Du har ikke fået truffet en reel beslutning. Ja, den gør lidt ondt, den her, men havde du det, ville du ikke stå her nu. Men ved at bruge mine løsningsforslag lige ovenfor, bliver det lettere at komme videre. I øvrigt, det med beslutninger er også noget af det, vi arbejder med, på mit 1:1-forløb.

Så altså, se på hvilke omstændigheder, der plejer at spænde ben for dine intentioner, og få lavet en plan for, hvordan du undgår det fremover.

3) Sæt delmål og beløn dig selv

Denne her er faktisk den allervigtigste, hvis jeg skulle vælge en enkelt. For hvis vi skal holde motivationen, kan det ikke nytte noget, at vores mål ligger et halvt eller et helt år ude i fremtiden – eller måske endda endnu mere. Vi er NØDT til at have mindre mål – måske 5 eller 10 kilo? – og så belønne os selv, hver gang et sådant mål er nået.

Der er mange måder, vi kan belønne os selv på. En tur i bio, skønhedsbehandling, et nyt stykke tøj, en hyggeaften med veninder eller din partner – det er kun fantasien, der sætter grænsen her. Og mangler du inspiration, så prøv eventuelt at tale med dine nærmeste, måske de har nogle ideer? Eller måske de endda gerne vil være med.

Bonus: Kom hurtigt tilbage på sporet

MEN vi falder alle sammen i en gang i mellem – og jo hurtigere vi accepterer det, jo lettere er det at lave en strategi for, hvordan vi kommer tilbage igen – med mindst mulig skade.

Og det allerførste skridt er faktisk accepten af, at det går galt. Så hvad gør vi, når det sker?

 1. Registrer hver gang det er gået godt. Den simpleste måde er en kalender. Helst en fysisk kalender, men alternativt kan din telefon også bruges. Du kan markere med krydser eller en emoji. Efterhånden vil du få lavet en lang række af krydser/emojis, som gør, at det kan være sværere for dig at bryde kæden.
 2. MEN vi er mennesker, så det sker sandsynligvis alligevel – det ville være naivt at tro, at vi er perfekte. Derfor lav den aftale med dig selv, at når du kommer til at bryde kæden, så gør du det kun én gang, og så skal der gå MINDST 7/10/14 dage, før det sker igen.
 3. Og så husk at se tilbage på hvor langt du er nået. Den her er noget rigtig mange glemmer. Men når vi går i den daglige trummerum, hvor vi synes, at vi ikke rigtigt når nogen vegne, at den enkelte dag ikke gør en forskel, hverken positivt eller negativt, når vi lever sundt eller usundt, så glemmer vi det lidt. Vi glemmer, at det handler om det lange, seje træk, hvor vi ikke kan se resultatet på en enkelt dag. Ser du derimod en eller tre måneder tilbage, kan du tydeligt se forskel. Og derudover vil du også begynde at kunne mærke forskel indeni, i forhold til hvad du tænker og dine værdier, men det er til et helt andet blogindlæg.

Bedste hilsner,

Pia / Fertilitetsmentor

PS. Jeg nævnte mit 1:1-forløb et par gange i løbet af blogindlægget, og kunne du tænke dig at høre mere om det, vil jeg anbefale dig at booke en tid til en samtale med mig, hvor vi sammen kan se på hvor dine udfordringer er, så du kan få noget hjælp til at komme videre, og måske, hvis jeg føler, at jeg kan hjælpe dig videre, kan tale om mit 1:1-forløb er noget for dig.

Bliver du nogensinde jaloux, når dine veninder bliver gravide? Bare en lille smule? Synes du nogen gange, at det er uretfærdigt, når andre bare bliver gravide “sådan” – måske endda ved et uheld?

Vid, at du er helt normal.

Tidligt i vores liv lærer vi, at der er nogle følelser, som er “forbudte”. Misundelse og jalousi er den slags følelser. Men hvis man kæmper rigtig meget for noget, som ikke vil lykkes, og andre får de ting, endda uden kamp, er det svært at undgå.

Det er ikke noget vi snakker med andre om, for så er vi bange for at blive dømt.

Hvis du har det sådan, så er denne side for dig. Her kan du nemlig skrive alle dine forbudte tanker og følelser ned, og på den måde komme af med dem – helt anonymt. Samtidig kan du læse andres tanker og følelser, og på den måde blive bekræftet i, at du er helt normal.

Hvis du udfylder formularen herunder, læser jeg den lige igennem, og så bliver den offentliggjort så hurtigt som muligt.

Din mail bliver ikke offentliggjort, og hvis du ikke vil have dit eget navn med, finder du selv på et.

Rigtig god skrivelyst!

Amerikanske James Clear har skrevet en fantastisk bog, Atomic Habits, (Atomvaner på dansk), som ganske simpelt handler om hvordan man får nye og gode vaner, som også holder. Men inden vi dykker ned i selve bogens metoder, så lad mig præsentere dig for ham først. Hans baggrund og historie har nemlig stor betydning for bogen og dens tilblivelse.

James Clear

Da James var 15 år gammel, var baseball hele hans liv. Han drømte om en karriere som professionel spiller og var et stort talent. Men ved en baseball-kamp skete der en frygtelig ulykke, da en af hans holdkammerater skulle slå. Battet røg nemlig ud af hånden på ham og ramte James lige mellem øjnene. Der var fuld fart på battet, så da det ramte, brækkede næsen og blev skubbet ind i hans ansigt, var unge James i livsfare.

Efter længere tids hospitalsindlæggelse måtte han i gang med genoptræning, og baseball, som indtil da havde fyldt hele hans liv, kunne han godt glemme alt om. Han var dog fast besluttet på at komme igen, og den beslutning hjalp ham. Han startede på gymnasiet, hvor han fandt ud af, at ved at indføre ganske små forbedringer på mange områder af sit liv, kunne han opnå store resultater. Mens hans klassekammerater festede, lavede han sine lektier, holdt sit værelse ryddet og rent og gik tidligt i seng. Det gav ham en følelse af kontrol, som han følte, at han mistede efter ulykken. Men selvdisciplinen gav ham også topkarakterer og hjalp ham til at opnå flere præstationer på skolen, blandt andet som holdkaptajn, da han begyndte at spille baseball igen.

Den måde James nåede sine mål på, var ved at starte småt. Det var det eneste han kunne gøre, så det gjorde han. Og kort sagt – det virkede. Derfor skrev han bogen.

Kvaliteten af vores liv afhænger af kvaliteten af vores vaner

Bogen er baseret på James’ studier indenfor biologi, neurovidenskab, filosofi, psykologi mm., og et af hans eksempler er det britiske cykelhold. De havde gennem mange år ikke rigtig vundet nogle medaljer, men så fik de en ny træner.

Vinder af Tour de France i 5 ud af 6 år

Dave Brailsford tiltrådte stillingen som træner for det officielle britiske cykelhold i 2003. Han brugte en strategi, som han kaldte “the aggregation of marginal gains”, på dansk: Akkumulering af marginale gevinster. Det betød, at han var inde på ALLE områder, som kunne forbedres bare en lille smule. Som han sagde, at hvis man forbedrede alle faktorer, som kunne påvirke indsatsen inden for cykling med blot 1 %, bliver det en stor forbedring, når man lægger dem sammen.

Nogle af forandringerne var for eksempel elektronisk opvarmede cykelshorts for maksimal præstation, at finde frem til hvilken type hovedpude, som gav den maksimale hvile til rytterne og at male transportbilen til cyklerne hvid indvendig, så man hurtigere kunne se eventuelt støv og snavs, så det kunne blive fjernet og derved ikke satte sig og generede cyklerne.

Virker det ekstremt? Ja da. Men virker det i praksis? Oh yes!

Det var en brite, som vandt Tour de France i 2012, 2013, 2015, 2016 og 2017. Ved OL i 2008 vandt de 60 % af guldmedaljerne inden for cykling, og ved OL i London i 2012 satte briterne 9 olympiske rekorder og 7 verdensrekorder.

Men rejsen startede altså helt tilbage i 2003, og den første store gevinst kom først i 2008. Det betyder selvfølgelig ikke, at dit vægttab behøver at tage 5 år – bare rolig! – men det viser lidt om hvor meget dedikation og hvor meget tålmodighed du skal have, for at det lykkes.

Vi overvurderer betydningen af enkelte store ting og undervurderer betydningen af mange små ting.

Du kan sammenligne det lidt med et band, som du aldrig har hørt om – og pludselig er de slået igennem og du hører, ser og læser om dem allevegne. Betyder det, at de bare lige begyndte at spille en måned før de slog igennem? Nej, det betyder år, hvor de spillede sammen, øvede sig og blev bedre. Forsøgte at komme ud og spille, fik måske lov at spille et lille sted, øvede sig noget mere, fik lov igen og på større og større steder, indtil de til sidst er det rigtige sted på det rigtige tidspunkt, hvor den rigtige – eller rigtig mange – hører deres musik, og så er succesen der. Den såkaldte “over night-succes” tager som regel mange år at skabe.

På samme måde er det med vægttabsvaner. Vi kæmper og kæmper, laver bittesmå fremskridt, lidt tilbage og så lidt mere frem, indtil vi en dag er nået i mål. Resultater/gennembrud kommer ofte i ryk – du ser det ikke fra dag til dag. Men det kommer ikke, hvis vi giver op på halvvejen eller ikke giver os fuldt og helt.

Vores vaner kan virke ubetydelige på en enkelt dag, men når du ser tilbage efter et år eller mere, kan du se effekten af dem, og det er lige sådan når det kommer til vaneændringer og selvfølgelig også når du vil tabe dig for at opnå et bestemt bmi eller bare øge din fertilitet.

En lille afvigelse kan betyde alverden

Skal du med flyveren fra Los Angeles til New York og flyver bare 3,5 grad mere sydpå, havner du i Washington. Fra startpositionen er det en meget lille ændring, men når du flyver langt nok, havner du meget langt væk fra dit oprindelige mål. På samme måde med dine vaner, træffer du et dårligt valg 1 dag og gør det flere gange, havner du et forkert sted og modsat med gode valg.

Succes er resultatet af gode vaner – ikke noget, der sker fra dag til dag. Du bør bekymre dig meget mere om hvilken kurs du er på end på dine nuværende resultater. Du får hvad du gentager.

Hvor ender du? Se på dine vaner. Har du gode vaner, når du dit mål, har du dårlige vaner, er det ikke der du havner. Er tiden din ven eller din fjende? Det kommer an på dine vaner. Sørg for at tiden er din ven og arbejder for dig, ikke imod dig.

Især i midten af et vægttab opstår ofte en periode, hvor vi ikke har nogen direkte resultater. Det kalder James Clear “Valley of dissapointment” eller Skuffelsernes dal. Jeg er sikker på du har været der – mere end én gang. Det har jeg i hvert fald. Det er her, hvor vi ofte giver op. Men forandringer tager tid, men lige pludselig sker der noget – vi har tabt 500 gram efter at have stået stille i måske en uge eller en måned.

Vi forventer, at forandringerne skal være lineære, men det er de sjældent. Især i starten sker der som regel noget. Det er her, vi er allermest engagerede, og det er her vi som regel smider væsken i kroppen, så der kan vi hurtigt tabe nogle kilo i løbet af en uges tid. Men når det ikke går lige så hurtigt, mister vi gejsten, så sløjer vi af på den og får endnu dårligere resultater – og pludselig er vi på plus fem kilo – ja, der har jeg også været.

Men hvordan når vi så i mål – altså holder ud på den lange bane?

James Clear mener, at vi har alt for meget fokus på målet. Han siger, at vi skal glemme målet og fokusere på systemer og processer i stedet. Og hvad mener han så med det? Jo, at målet handler om resultatet, og systemer handler om processen. Processen gør, at du bliver ved og ved, til du når det ønskede resultat. Mål er gode til at sætte retningen, men systemer er bedst til at sikre fremskridt.

Hvis ikke du har fokus på processen og de små (frem)skridt du får/når, kan følgende problem opstå i forhold til: det styrer din lykkefølelse, fordi du kun er lykkelig, når du når målet. Det kan være med til at skabe en enten-eller følelse, enten når du det eller også gør du ikke. Det vil sige, at du ryger langt ned, når du fejler og glemmer i stedet at fokusere på hvad du har lært – både om hvad du ikke skal gøre, men også en mulighed for at opdage hvad du skal gøre i stedet.

Edison, som jo opfandt glødepæren, brugte efter sigende over 10.000 forsøg, før det lykkedes. Jeg læste et sted, at han var blevet spurgt af en journalist, om han ikke ærgrede sig over alle de fejl han havde lavet i forsøget. “Fejl?” havde han svaret. “Næ, det var ikke fejl. Det var bare 10.000 måder det ikke skulle gøres på”. Det er lidt frit oversat, men du bør øve dig i at tænke på samme måde. Du har ikke fejlet, hvis du ikke opretholder en vane, du har bare lært, at du skal justere nogle ting for at få det gjort rigtigt.

Og hvordan holder du så fokus på processen? Klik på det her link og få mine 3 metoder, som hjælper dig videre. Det koster 0 kr.

Tanker – følelser – handlinger

Ifølge psykologien er det vores tanker, som styrer vores følelser, som igen styrer vores handlinger. Og vores gentagne handlinger bliver så til vaner, som igen giver os vores resultater.
 
De fleste mennesker forsøger at ændre på deres handlinger for at få nogle bedre vaner – og i sidste ende de resultater de ønsker. Problemet er bare, at de ændrer det forkerte sted.
 
Der er jo en årsag til, at mange af os gang på gang på gang har forsøgt at få bedre vaner, måske endda er kommet i mål med et mindre vægttab over en periode – for så lige pludselig at blive slået tilbage til start…
 

De svære følelser

Hvad skete der? Jo, NOGET “fik dig til” at overtræde din aftale med dig selv… Dette noget kan både være, at du ikke har truffet en rigtig beslutning (noget vi kommer ind på i en senere træning), men det kan også skyldes, at dine følelser har taget over – husk på, de styrer jo dine handlinger.
 
Dine følelser vil oftest være de negative, hvor jeg selv har oplevet, at ked-af-det-hed og kedsomhed har været de største triggere for mig. Men det kan også være hygge, når vi er sammen med familie eller venner – eller om aftenen foran TVet, hvor vi plejer at spise usundt (yup, been there too).
 
Hvis vi nu fokuserer på de negative følelser (som man især kan have mange af, når man kæmper med at blive gravid), så kommer de fra en tanke – eller flere. Vores tanker giver os jo vores følelser osv., så derfor er det supervigtigt at vi arbejder med at få kontrol over vores tanker. Nej, vi kan ikke styre alle vores tanker, men vi kan arbejde rigtig meget med dem, ved at tvinge os selv til at tænke på positive ting. Derfor har vi Tirsdagstaknemmelighed 😉
 
Alt det her kan måske lyde lidt abstrakt, så derfor har jeg lavet en tegning til dig, som gør det lettere at forstå.

Stick-personen

 
Mød Stick-personen – og nej, det er desværre heller ikke min opfindelse, men derimod Dr. Thurman Fleets ide (Jeg kunne godt finde bedre tegninger, men så var der noget med ophavsrettigheder, som jeg ikke ville risikere at overtræde).
 
Den store øvre cirkel repræsenterer altså vores sind, den øverste del vores bevidsthed og den nederste del vores underbevidsthed – det vi også kan kalde vores tanker og følelser. Det der ligner hår repræsenterer vores fem fysiske sanser.
 
Den nederste cirkel er vores krop – og det er den, som udfører vores handlinger.
 
Kort forklaret: Vi får en tanke – ofte gennem vores fem sanser, det vil sige noget vi ser, hører osv. – som giver os en følelse. Den følelse får os så til at udføre en fysisk handling med vores krop. Alt efter om det er en sansning/tanke/følelse, som er god for os eller skidt for os, vil handlingen blive det samme.

 De svære tanker

Lad mig forklare det med et eksempel: Du hører fra din læge, at du skal tabe dig for at komme i fertilitetsbehandling. Det sætter en masse tanker i gang hos dig: “Hvad nu? Jeg har prøvet at tabe mig før, det lykkedes ikke dengang, måske bliver jeg aldrig mor”. Dine tanker gør dig ked af det og skaber dermed en negativ følelse, som fører til, at du trøstespiser – altså din handling.
 
Hvis du nu forestillede dig, at du i stedet vendte den besked fra lægen om til at tænke: “Okay, så jeg kan selv gøre noget for at komme i fertilitetsbehandling, jeg kan tage kontrollen tilbage”. De tanker vil give dig en optimistisk følelse af at “Jeg skal nok klare den!”. Det vil få dig til at handle anderledes, for eksempel starte med at lave en madplan og indkøbsliste til de sunde ting.
 
Kan du se forskellen på hvordan du kan ændre dine tanker? Ja, jeg ved godt, at det ikke er så enkelt i virkeligheden, men Stick-personen giver os et rigtig godt billede af hvad der sker – og hvor du SELV kan gøre en forskel.
 
Jeg ved godt det her er meget abstrakt første gang man hører om det, men det giver faktisk mening, når man har arbejdet med det et stykke tid.
 
Det første skridt er at blive bevidst om processen. Før vi er bevidste om hvad der sker, kan vi ikke forandre noget
 
Hvad tænker du? Giver det mening? Kom rigtig gerne med dine spørgsmål, så vil jeg besvare dem bedst muligt. Der findes ikke dumme spørgsmål, og hvis du tænker på det, så tænker andre nok også på det. 

Bedste hilsner,

Pia

/Fertilitetsmentor

Skal jeg hjælpe dig i mål med dit vægttab? Så skriv til mig her og jeg vender tilbage hurtigst muligt. Du kan også sende mig en sms på 25116362 med teksten “Hjælp til vægttab, tak”, så ringer jeg dig op hurtigst muligt og giver dig 15 min. gratis og uforpligtende rådgivning

Frustration over ingen graviditet og manglende vægttab

Graviditet og vægttab – de to største udfordringer for de kvinder jeg hjælper. Enten skal de tabe sig for at komme i fertilitetsbehandling eller også skal de tabe sig for at forsøge at blive gravid på den gammeldags måde. Og nogen gange skal de slet ikke tabe sig, men “bare” spise anderledes, så deres krop bliver sundere og deres æg modnes.

Men når man har fået besked om at man skal i gang med livsstilsændringer, kan det godt virke rigtig uoverskueligt at komme i gang. Rigtig mange tror at det er ligesom nytår og nytårsforsætter, hvor man fra den ene dag til den anden skal ændre sit liv radikalt. Men det er ikke sådan man får succes, hvilket også kan ses i træningscentrene – stopfyldte den 2. januar, men med masser af plads mindre end en måned senere.

Men hvad er så det første man skal gøre, når man er udfordret med både graviditet og vægttab? Jeg har taget de første 3 trin, som jeg synes er vigtige for at komme i mål med vægttabet.

1) Vægttab er et maraton

Først og fremmest skal du blive bevidst om, at du skal i gang med et maraton, ikke et sprint. Det vil sige, at du skal indstille dig på at ændre dine vaner på den lange bane, uden at forvente at du når dit mål på tre uger.

Der er et udtryk, som siger, at det tager tre uger at ændre en vane, men det passer ikke altid. Det kommer an på hvad du vil ændre, hvor meget det betyder for dig, osv. Derfor er det vigtigt for dig at blive bevidst om, at det tager tid, for ellers vil du blive skuffet, hvis du tror, at bare du har holdt ud i tre uger, så sidder det fast. Det gør det ikke nødvendigvis.

2) Læg en plan

Og i forlængelse af det, så er det vigtigt at du lægger en plan.

 • Sæt et mål

  Det er fint, at du vil tabe dig, men hvor meget vil du tabe dig? Og hvor lang tid vil du give dig selv? Hvad med delmål – hvor langt skal du nå på en uge? Her siger man generelt, at man skal satse på at tabe ½-1 kilo om ugen, men ellers tal med din læge. I øvrigt er delmål rigtig vigtige, da et stort mål, som ligger langt ude i fremtiden, godt kan være demotiverende. Du har sikkert prøvet at ændre dine vaner før, men er fejlet fordi det gik for langsomt.

 

 • Hvornår vil du starte?

  Det bedste tidspunkt er nu, det næstbedste er så hurtigt som muligt. Jo mere du udskyder til på mandag, næste måned, efter nytår, jo større er risikoen for at du ikke kommer i gang. På den anden side skal det måske ikke være fredag inden du skal til kæmpefest om lørdagen. Men vil du virkelig gerne i gang nu, kan du selvfølgelig aftale med dig selv at du skal passe på til festen eller også bare være helt klar på, at du er tilbage på sporet så snart festen er slut, og ikke først næste mandag.

 

 • Hvad gør du når det går galt?

  Og jo, det vil gå galt, men jo mere forberedt du er på det, des bedre. Tænk for eksempel på hvad der skete sidste gang det gik galt – hvis den situation opstår igen, kan du så gøre noget for at forudse den? Skal du lave en aftale med dig selv om hurtigt at komme tilbage på sporet igen? Skal du sørge for altid at have en sund færdigret i fryseren, hvis det med indkøbet glipper? Hvad kan du gøre for at imødegå de ting?

 

 • Hvordan vil du fejre dine resultater?

  Og her er det vigtigt, at du sørger for at have delmål. For hver gang du har nået et delmål, skal du finde en måde at fejre det på. Det skal måske være hver uge, når du har været på vægten, hvis du har nået dit mål. Men hvordan skal du fejre det? Lav en liste over ting du kan forkæle dig selv med. Skal det være den lækre luksus-te? En halv times fodbad? En smuk buket blomster? Og ved lidt større delmål – den taske eller de sko du har forelsket dig i, som du måske synes var liige lidt for dyr, men som ville egne sig som belønning? Det er kun din fantasi, som sætter grænsen – og DIG, som ved hvad belønning er for dig.

3) Træf en beslutning

Det her er absolut det vigtigste punkt. Ser du, mange mennesker forveksler en beslutning med et ønske eller en intention.

Sammenlign det med når du skal på op om morgenen. Hvis du skal op og på arbejde, så står du op og går på arbejde. Det er en beslutning du har truffet, og derfor gennemfører du den. Selvfølgelig kan du blive syg eller du kan sove over dig, men generelt møder du på arbejde hver dag.

Hvis du skulle behandle dit arbejde, som de fleste behandler deres vægttab, så ville du kun komme afsted ind i mellem. Så ville du blive liggende, når din alarm gik i gang eller du du ville blive afledt af noget andet, som du blev afledt af.

Forskellen er konsekvenser

Forskellen på at passe dit arbejde og passe din livsstilsændring – også når du tror, at du har besluttet dig – er, at bliver du væk fra dit arbejde, får det nogle konsekvenser med det samme. Først kommer det til at gå ud over dine kollegaer, som så skal klare dit arbejde, og på den lidt længere bane bliver de sandsynligvis sure på dig. I sidste ende kommer du sandsynligvis til at miste dit job.

Hvis du ikke passer dine livsstilsændringer, får det ingen ydre konsekvenser – i hvert fald ikke på den korte bane. Du vil jo ikke kunne mærke forskel på vægten fra den ene dag til den anden. Men det får indre konsekvenser, og de er meget farligere. For de gør det lettere for dig fortsat at bryde din aftale med dig selv, og på den lange bane betyder det desværre, at du mister troen på dig selv – for hvem stoler på en, som hele tiden bryder sine aftaler? Og så er det ligemeget om det er med dig selv eller en anden.

Så en beslutning gennemfører du, uanset hvad der sker.

Et ønske eller en intention gennemfører du kun, når omstændighederne tillader det eller der ikke kommer noget i vejen, som du hellere vil på den korte bane.

 

Bedste hilsner,

Pia

/Fertilitetsmentor

Skal jeg hjælpe dig i mål med dit vægttab? Så skriv til mig her og jeg vender tilbage hurtigst muligt. Du kan også sende mig en sms på 25116362 med teksten “Hjælp til vægttab, tak”, så ringer jeg dig op hurtigst muligt og giver dig 15 min. gratis og uforpligtende rådgivning

Jeg er supertaknemmelig for at se dig her på min nye side og nye blog.

Der går ikke ret lang tid, så vil det første blogindlæg komme op her på siden, og det kommer til at handle om det allerførste skridt du skal tage, når det handler om at komme i mål med dine livsstilsændringer i forhold til din fertilitet – og det gælder både for mænd og kvinder.

Men i mellemtiden – tjek min Facebookgruppe ud (se ikonet i højre øverste hjørne) eller skriv til mig på kontaktformularen.

Jeg vender snart tilbage.

Bedste hilsner,

Pia

/Fertilitetsmentor