Udfordringer med fertiliteten er et parløb

Den 24. februar 2022 slår Fertilitetsmentor Pia Andersson og Fertilitetsprofessor Peter Humaidan dørene op for to foredrag, omhandlende den stigende udfordring med fertiliteten og hvad man kan gøre ved den. Pia Andersson arbejder med vægttab for kvinder, der gør, at de kan komme i fertilitetsbehandling i det offentlige, mens Peter Humaidan hjælper mænd med at booste deres sædkvalitet.

De har begge skrevet en bog om emnet, Peter Humaidan med “Supersæd” (Gyldendal) og Pia Andersson med “Fra frustreret til frugtbar – 6 uger, der sætter gang i dit vægttab og øger din chance for at blive gravid”.

Under arrangementet vil der serveres en let anretning samt en goodiebag til at tage med hjem.

Omkring hvert 10. danske barn kommer til verden med hjælp fra lægerne, mens andre aldrig får de børn, de ønsker. Hvis man som mand er mere opmærksom på sin sund­hed, vil flere børn blive undfanget – enten i dobbelt­sengen eller i fertilitetsklinikken. Det tager cirka tre måneder at skabe en sædcelle, så ændrer manden livsstil, påvirker det hurtigt sædceller­nes kvalitet. Det viser professor Peter Humaidans forskning og erfaringer.

Humaidan er professor ved Institut for Klinisk Medicin på Aarhus Universitet og er aktuel med sin nye bog ’Supersæd’ (Gyldendal), hvori han blandt andet skriver: ”Vi taler alt for lidt om sæd. Sæden er tabu. I behandlingen har vi i mange år undervurderet sæden.”

Til dette foredrag gør Peter Humaidan os klogere på, hvorfor mænds trivsel og sundhed skal i fokus, og hvordan en tre-må­neders sædkur effektivt kan booste sædkvaliteten.

45-60 minutters oplæg og 15 minutters spørgsmål

Pia Andersson havde altid vidst, at hun skulle være mor, men da hun havde fundet ham, der skulle være far til hendes børn, lykkedes det ikke. Pia måtte igennem i alt 6 fertilitetsbehandlinger og et vægttab, før drømmen om at blive mor gik i opfyldelse. Efterfølgende kæmpede hun fortsat med vægten, men har siden udviklet sin egen metode, KRAMM, hvor hun hjælper kvinder, som gerne vil i fertilitetsbehandling, med at nå det samme mål. Metoden er beskrevet i hendes bog, “Fra frustreret til frugtbar – 6 uger, der sætter gang i dit vægttab og øger din chance for at blive gravid”.

Pia Andersson havde aldrig spekuleret over, at det kunne blive et problem at blive gravid. Hun havde heller ikke tænkt så meget over de 20 kærestekilo, der listede sig ind på hendes krop, mens hun var nyforelsket. Men det kom hun til, da hun ville være mor. 

I foredraget Fra frustreret til frugtbar fortæller Pia sin historie og deler gavmildt ud af sin viden om de fem vigtigste skridt i vejen mod en frugtbar og fertil vægtklasse (Kost, Ro, Aqua, Motion og Mellemmåltider).

45-60 minutters oplæg og 15 minutters spørgsmål